Acasă Extern O nouă „ pneumonie necunoscută” a ucis peste 1.700 de oameni în Kazahstan

O nouă „ pneumonie necunoscută” a ucis peste 1.700 de oameni în Kazahstan

Un nou tip de „pneumonie necunoscută”, care care un potențial mortal mai mare decât noul coronavirus, ar fi ucis peste 1.700 de persoane în acest an în Kazahstan, țară din Asia Centrală, avertizează oficiali chinezi citați de CNN.

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan într-un comunicat pentru cetățenii de acolo.

Cazurile cu noua pneumonie au crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în toată țara, a spus ambasada, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de pacienți noi pe zi.

În prezent, creșterea a fost concentrată în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică, potrivit comunicatului ambasadei, care citează presa locală.

Pneumonia necunoscută a ucis 1.772 de persoane în acest an, iar o parte din victime sunt cetățeni chinezi, potrivit ambasadei. În luna iunie s-au înregistrat 628 de decese cauzate de această pneumonie necunoscută. „Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se arată în comunicat.

„Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse zilnic la spitale. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală citat de Kazinform.

Ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate.

Vineri, într-o declarație Ministerul Sănătății din Kazahstan a recunoscut prezența „pneumoniilor virale de etiologie nespecificată”, dar a negat că focarul este nou sau necunoscut.

„Ca răspuns la aceste rapoarte, Ministerul Sănătății din Republica Kazahstan declară oficial că aceste informații nu corespund realității”, se arată în declarația. Acesta a adăugat că, potrivit liniilor directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății clasificarea pneumoniei „nespecificate” se înregistrează atunci când ”infecția cu coronavirus este diagnosticată clinic sau epidemiologic, dar nu este confirmată prin teste de laborator.”

Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de Covid-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Autoritățile din Kazahstan au implementat o a doua rundă de restricții la nivel național de la 5 iulie, ca răspuns la creșterea dramatică a cazurilor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…