Acasă Tehnologie Fabricare fără contact

Fabricare fără contact

Un nou sistem inovator de asamblare a obiectelor, denumit LeviPrint, folosește levitația acustică pentru a ridica obiecte și a le manipula fără contact. Sistemul utilizează un set de câmpuri acustice optime pentru a prinde în poziție și orientare obiecte alungite, cum ar fi bețelele. Astfel, obiectele pot fi manipulate dinamic prin intermediul diferitelor levitatoare ultrasonice și a algoritmilor de optimizare, ceea ce permite fabricarea de obiecte complexe, cum ar fi mărgele sau picături.

Un prototip de sistem format dintr-un braț de robot și un levitator a fost testat pentru diferite procese de fabricație. Pe lângă capacitatea de a reduce contaminarea încrucișată, sistemul a demonstrat o capacitate unică de a construi obiecte din unghiuri diferite și în spații închise.

Dezvoltatorii acestui sistem speră că tehnologia LeviPrint va inspira noi tehnici de fabricație, în special în domenii precum microfabricarea componentelor electromecanice și chiar fabricația aditivă in-vivo. Aceasta ar putea reprezenta o schimbare majoră pentru industria de producție și ar putea avea un impact semnificativ în domeniul științific și medical.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alexandru Nedelschi
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Ai Pin: Viitorul Comunicării

Humane a dezvăluit Ai Pin, un dispozitiv AI revoluționar creat de foști membri ai echipei …