Acasă Tehnologie Polonia introduce în programa școlară un joc video inspirat de conflictele din Balcani

Polonia introduce în programa școlară un joc video inspirat de conflictele din Balcani

Un joc video va intra pe lista obligatorie de studiu a elevilor din Polonia, începând cu anul școlar 2020 – 2021. Jocul “This War of Mine” (”Acest Război al Meu”) va fi disponibil gratuit, pentru a susține predarea sociologiei, a eticii, filosofiei și istoriei, informează site-ului isfe.eu (Federația Europeană Interactivă de Software).

”Pentru prima dată în istorie, un joc video a fost inclus pe lista recomandată pentru școli. Ne bucurăm că Ministerul Educației și premierul Mateusz Morawiecki susțin și recunosc rolul sectorului jocurilor video în cultură, creativitate, inovație și chiar educație. Acesta este un excelent exemplu al modului în care jocurile video pot susține educația, spunând povești și ridicând probleme etice importante”, dr. Dominika Urbanska-Galanciak, șef al Spidor, o asociație a firmelor de jocuri din Polonia.

”Este extrem de interesant să vedem un Guvern european să recunoască în acest fel valoarea jocurilor video pentru educație. Jocurile video sunt o parte intrinsecă a societății din secolul XXI și aduc beneficii enorme, mai ales atunci când sunt utilizate în mod corespunzător într-un cadru școlar, unde sunt dovedite că cresc nivelul de implicare al elevilor și rezultatele învățării, dezvoltă formarea de echipe, rezolvarea problemelor și agilitate mentală ”, a declarat Simon Little, CEO ISFE.

Jocul ”Acest Război al Meu”, dezvoltat de studiourile cu 11 biți din Varșovia, este inspirat de conflictele din Balcani, iar jucătorul este obligat să facă alegeri morale pentru a obține mâncare, medicamente și adăpost.

Jocul a fost apreciat pozitiv de Washington Post, Die Welt, The Guardian și de alte publicații prestigioase din întreaga lume.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …