Acasă Diverse Trump sprijină Kodak pentru orientarea producției către industria farmaceutică

Trump sprijină Kodak pentru orientarea producției către industria farmaceutică

Compania Kodak, producătorul internațional de aparate de fotografiat, a anunțat că își orientează producția către industria farmaceutică după ce a primit un împrumut de 765 milioane de dolari de la guvernul SUA.

Acțiunile Kodak au crescut cu 60% marți după ce compania și-a anunțat reorientarea producției. Kodak urmează să producă ingrediente farmaceutice de bază pentru producția de medicamente. Directorul executiv al Kodak a declarat că societatea își dorește să participe la întărirea sistemului farmaceutic al SUA întrucât în cadrul acestei pandemii globale, americanii au fost dependenți de sprijinul extern pentru medicamentele esențiale. Compania estimează că în 3-4 ani va ajunge la producția în masă.

Compania Kodak a fost fondată în 1888 și a dominat mulți ani piața fabricând aparate de fotografiat utilizate pentru consumul în masă. La sfârșitul anilor 90 când consumatorii s-au îndreptat către fotografiile digitale, iar compania a început să întâmpine probleme.

În 2012, Kodak a intrat în procedura de insolvență, orientându-se către printing și oferind serviciile sale către marile societăți. Încă producea camere instant și digitale pentru consumatori. Acum 4 ani însă, a început să producă ingrediente farmaceutice, iar cu noul împrumut acordat de statul american intenționează să-și extindă dramatic producția în New York și Minnesota.

Kodak a luat exemplul companiei japoneze Fujifilm care și-a reorientat producția lucrând în prezent la un vaccin împotriva Covid-19.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …