Acasă Tehnologie Nokia 1100 este cel mai vândut mobil

Nokia 1100 este cel mai vândut mobil

Deși ai putea crede că iPhone este cel mai vândut telefon din toate timpurile, pe primul loc se află în continuare un model lansat în 2003 – Nokia 1100.

Apple, Samsung şi Huawei conduc la nivel mondial piaţa de mobile, fiecare reuşind să livreze anual zeci de milioane de unităţi.

Cu toate acestea, cele mai bine vândute zece telefoane mobile ale tuturor timpului nu sunt tocmai modele high-tech sau modele recente. În afară de câteva intrări din listă, majoritatea sunt dispozitive lansate la începutul anilor 2000, pe care mulţi dintre noi ni le amintim cu nostalgie acum, când smartphone-urile au început să înlocuiască multe alte dispozitive din jurul nostru.

Nokia 1100 – cel mai vândut model

Marea surpriză este  faptul că Nokia 1100 este cel mai vândut telefon al tuturor timpurilor. Acest model a fost lansat în 2003 şi s-a dovedit a fi un model foarte rezistent în timp ca funcţionalitate de bază şi care a fost disponbibil în toată lumea.

Nokia 1100 cu 250 de milioane de unităţi vândute, greu va putea fi întrecut de un alt telefon în viitorul apropiat, mai ales când luăm în considerare cât de aglomerată este piaţa în acest moment, atât pe segmentul entry-level, cât şi pe cel high-end.

Modelul Nokia 1110 nu este foarte departe de „fratele” său mai în vârstă. Acesta a fost livrat tot într-un volum de 250 de milioane de unităţi, însă neavând o numărătoare concretă şi având în vedere că a venit pe piaţă la 2 ani distanţă, în 2005, acesta are şanse să fi vândut un volum puţin mai mic. În termeni de funcţionalitate, acesta este foarte similar cu 1100, design-ul fiind doar puţin diferit.

iPhone 6 şi 6 Plus

Locul trei este probabil cel mai impresionant din acestă listă: iPhone 6 şi 6 Plus, primele modele de telefoane de la Apple cu display-uri mari, care s-au vândut în peste 220 de milioane de unităţi.

Aestea sunt cele mai avansate smartphone-uri din lista celor mai vândute telefoane şi încă pot fi folosite în zilele noastre ca telefoane de zi cu zi, cu acces la toate aplicaţiile din AppStore şi cu cea mai nouă versiune de software iOS de la Apple.

iPhone 6 va primi şi iOS 12 în această toamnă, care promite performanţă ridicată.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …