Acasă Tehnologie NOUA ERĂ: Elon Musk inaugurează tunelul pentru fluidizarea traficului

NOUA ERĂ: Elon Musk inaugurează tunelul pentru fluidizarea traficului

Antreprenorul american Elon Musk, fondatorul companiilor de automobile Tesla şi de rachete spaţiale SpaceX, a prezentat marţi seara un tunel subteran destinat să schimbe transportul urban prin evitarea ambuteiajelor.

Inauguarea primei etape a tehnologiei revoluţionare, care a costat nu mai puţin de 10 milioane de dolari, a avut loc în apropiere de Los Angeles. Elon Musk şi compania sa, Boring Company, au oferit demonstraţii jurnaliştilor prezenţi la inaugurare.

Călătoriile s-au desfăşurat la bordul unor maşini modificate Tesla Model X SUV şi au atins o viteză de 65 kilometri pe oră pe o distanţă de la 1,8 kilometri.

Automobilele sunt echipate cu roţi laterale şi circulă prin tunelul care are un diametru de 3,65 metri.

„Pentru doar 200 până la 300 de dolari” orice autoturism electric sau autonom poate fi echipat cu astfel de roţi, care sunt similare cu stabilizatoarele unui biciclete. Astfel un vehicul normal poate călători cu mare viteză printr-un tunel asemănător, a spus Musk.

Miliardarul american a afirmat într-o conferinţă de presă că „singura modalitate pentru a scăpa de problema ambuteiajelor este să trecem la 3D.” Musk a subliniat că acesta este doar primul pas spre dezvoltarea unei reţele de transport de mare viteză prin subsolul oraşului Los Angeles. În timp, vehiculele ar urma să călătorească cu o viteză de până la 250 kilometri pe oră.

Accesul la viitoarele tuneluri ar urmă să se facă de la suprafaţă, prin intermediul unor ascensoare sau rampe, şi ar da startul unei noi ere pentru transportul urban de mare viteză.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …