Acasă Tehnologie Cât costă cel mai ieftin automobil electric în România?

Cât costă cel mai ieftin automobil electric în România?

Moda vehiculelor electrice începe să-i cuprindă şi pe români. În România venitul mediu al cumpărătorului de rând nu prea se potriveşte cu preţul unei unui vehicul electric nou, preţul unui model entry-level pornind de la puţin peste 24 mii de euro (valabil pentru modelul Renault Zoe), iar asta doar după includerea subvenţiilor deja generoase acordate de statul român.

Deocamdată, cu fondurile complet epuizate, programul RABLA permite obţinerea unui voucher de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric şi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii nu mai mare de 50 grame CO2 per km.

Selecţia de vehicule cu propulsie electrică oferă din ce în ce mai mult opţiuni, unele chiar rezonabile din punct de vedere al raportului calitate/preţ.

La gama cea mai de jos, oferta porneşte cu vehicule electrice neconvenţionale şi modele no-name importate direct din China.

Pentru entuziaştii fără pretenţii la partea de confort, care vor doar să se strecoare prin traficul urban cu costuri apropiate de zero, găsim modelul Renault Twizy.

Cu preţ de 3.850 euro pe Autovit, Renault Twizy are forma unui ATV și oferă „luxul” unui habitaclu complet închis, care te va proteja de ploaie şi vânt. Pentru frig şi căldură extremă, va trebui să improvizezi alegând cu grijă îmbrăcămintea folosită.

Vânzătorul promite autonomie de 70-100 km obţinută cu 4 ore de încărcare la o priză obişnuită cu 220v, mai mult suficient pentru naveta zilnică spre serviciu. Pentru cumpărături la supermarket va trebui să limitezi serios numărul bagajelor, iar de plimbări în doi, nici nu poate fi vorba.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …