Acasă Intern Clopoţelul va suna pe 14 septembrie! Majoritatea elevilor vor merge fizic la şcoală

Clopoţelul va suna pe 14 septembrie! Majoritatea elevilor vor merge fizic la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, la o şedinţă pe tema începerii noului an școlar, pe premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri. Au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi.

S-au luat câteva decizii:

Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la şcoală. În fiecare şcoală au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi.

  1. Scenariul „verde” care înseamnă că într-o localitate este mai puţin de o persoană în medie detectată în ultimele 14 zile.
  2. Scenariul ”galben” e al doilea.
  3. Scenariul ”roșu” în care în localitate sunt mai mult de trei bolnavi zilnic în în ultimele 14 zile. Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală

Felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local în fiecare judeţ. În funcţie de situaţie se va decide ce scenariu se aplică.

Decizia dacă elevii merg la şcoală se ia în fiecare şcoală la nivel de judeţ, la propunerea şcolii, a inspectoratului şcolar, şi se decide. Acestea sunt lucrurile care suntfoarte clare acum, restul se va clarifica în diferite formate interministeriale în zilele urmatoare.

Președintele Iohannis a afirmat că Bucureştiul se încadreză în scenariul verde.

”Ca să fim bine înţeleşi. Majoritatea localităţilor intră pe scenariul verde. Un număr de câteva sute de localităţi, la momentul acesta, intră în scenariul galben. Sunt numai 50 de localităţi care azi s-ar încadra în scenariul roşu”, aspus prședintele Iohannis, citat de Mediafax.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …