Acasă Intern Federația Sindicală Hermes acuză DETURNĂRI DE FONDURI publice la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor

Federația Sindicală Hermes acuză DETURNĂRI DE FONDURI publice la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor

Federația Sindicală Hermes acuză fals și deturnări de fonduri din bani publici la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – INFLPR Măgurele, într-un comunicat de presă remis redacției Cadran Politic.

Mugurel Popescu, președintele Federației Sindicale Hermes, acuză că fondurile bugetare alocate prin Programul Nucleu – finanțarea de bază a INCD sunt atribuite ”din pix” prin câteva semnături pe rapoarte de activitate, unele fiind plagiate, autoplagiate sau inventate.

”Fondurile cercetării sunt atribuite ”din pix” prin câteva semnături pe rapoarte de activitate, unele fiind plagiate, autoplagiate sau inventate”, se arată în comunicatul semnat de Mugurel Popescu și George Epurescu, vicepreședinte cercetare științifică.

Programul Nucleu beneficiază de de o finanțare de aproximativ 40 milioane de lei anual.

Programul Nucleu este un program național, instituțional, gestionat în regim centralizat, în cadrul căruia cercetătorii propun teme, proiecte (faze), pentru a fi evaluate și finanțate. Propunerea de Program Nucleu se depune la Ministerul Educației și Cercetării (anterior Ministerul Cercetării și Inovării /Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare) spre evaluare și finanțare.

Propunerea de Program Nucleu se depune la Ministerul Educației și Cercetării (anterior Ministerul Cercetării și Inovării /Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare) spre evaluare și finanțare.

”În realitate nu există o evaluare, în acest proces fiind implicați în principal directori de INCD, adică cei care solicită finanțarea. Asistăm la o evaluare încrucișată, în mod evident o fraudă de proporții, tolerată nejustificat de personalul cu funcții de conducere din ministerul coordonator”, se arată în comunicat.

Loader
Loading...

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …