Acasă Intern Lovitură pentru Guvernul Orban: Senatul a respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii

Lovitură pentru Guvernul Orban: Senatul a respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii

Plenul Senatului a adoptat, luni, o lege de respingere a Ordonanței de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. Au fost 94 de voturi pentru respingerea OUG și 14 voturi contra. Legea va ajunge la Camera Deputaților, for decizional.

Dacă și deputații vor vota la fel, atunci dublarea alocațiilor copiilor se va realiza imediat și nu se mai amana pana la 1 august, așa cum dorește Guvernul Orban. Liberalii au spus ca nu sunt bani la buget pentru dublarea alocatiei copiilor, efortul bugetar fiind de circa 6,6 miliarde lei.

„Se prorogă intrarea în vigoare a art. I pct.l din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgenta a Guvemului nr. 9/2019 pentru modificarea §i completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum §i pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 14 ianuarie 2020, pana la data de 1 august 2020”, se arată în OUG care a fost respinsă în Senat.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …