Acasă Intern În România ”stat de drept” somitățile medicale sunt hăituite prin Justiție. Dosarul Prof. dr. Irinel Popescu a primit ”undă verde” la DNA

În România ”stat de drept” somitățile medicale sunt hăituite prin Justiție. Dosarul Prof. dr. Irinel Popescu a primit ”undă verde” la DNA

Directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, Prof. dr. Irinel Popescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce, afirmă procurorii, le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a scăpa de dosare, a informat, miercuri, DNA.

Prof. dr. Irinel Popescu susţine că dosarul în care este acuzat că ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor reprezintă „o înscenare pusă la punct extrem de minuţios de către reprezentanţii DNA”.

Într-un comunicat remis redacției Cadran Politic, Prof. dr. Irinel Popescu susține că” reprezentanții DNA au încercat cu ardoare sa formuleze acuzații de natura penală împotriva subsemnatului, acuzații care frizează ridicolul”.

Redăm integral comunicatul de presă semnat de Prof. dr. Irinel Popescu:

”Luând in considerare Comunicatul nr. 1022/VIII/3 emis la data de 8 Decembrie 2021 de către Direcția Naționala Anticorupție se impun următoarele precizări:

Astfel, situația de fapt prezentată mass-mediei este trunchiata, contrara realității, menita doar sa inducă in eroare opinia publica inclusiv prin titlul pompos al informării respectiv: „Trimitere dare de mita soluționare dosar DNA”.

In realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusa la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmarire penala.

De altfel, acest dosar a fost deschis după ce in dosarul in care eram cercetat (cauza redeschisa după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluție de neîncepere a urmăririi penale fata de subsemnatul), toți experții, inclusiv expertul DNA, au concluzionat ca, in calitate de președinte al CNAS, am respectat întocmai legea, iar alegațiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vădit nefondate.

Desigur, pentru ca nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată iar subsemnatului i s-a realizat aceasta înscenare.

De asemenea, „încercările” amintite in ultima parte a comunicatului nu au fost realizate de subsemnatul, ci dimpotrivă de către reprezentanții DNA care au încercat cu ardoare sa formuleze acuzații de natura penală împotriva subsemnatului, acuzații care frizează ridicolul.

Nu este de neglijat nici împrejurarea in care acest dosar a fost trimis in judecată, având in vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infracțiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mintit instanta de judecata când a fost întrebata dacă a colaborat cu SRI in dosarele ce ma vizau.

Dintr-o alta perspectiva, tot instanța va stabili dacă organele statului au acţionat cu bună sau cu rea-credinţă, dacă au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, dacă a existat vreo ipotetică faptă, dacă a existat vreun mobil ascuns, dacă au existat presiuni sau constrângeri, de orice fel.

Este regretabilă toată aceasta campanie concertată de discreditare a valorilor românești din medii precum educațional, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc.

Este regretabil că, în Romania anului 2021,  în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevarului într-o cauza penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic.”

Șeful DNA nu a răspuns acestor afirmații

Întrebat pe această temă, șeful DNA nu a răspuns direct acestor afirmații, ci a punctat faptul că în instituția pe care o conduce „există și alte dosare în care sunt cercetate persoane cu diferite funcții în domeniul sănătății”, potrivit stiripesurse.ro.

„DNA are în lucru în jur de 3000 de cauze în care sunt implicate persoane din toate categoriile sociale și din toate mediile de activitate. Desigur că unul din obiectivele noastre este să combatem corupția din mediul sănătății pentru că sunt mulți bani investiți acolo și există pericolul ca acești bani publici să fie folosiți în alte scopuri decât cei pentru care au fost alocați. În DNA există și alte dosare în care sunt cercetate persoane cu diferite funcții în domeniul sănătății”, a spus Crin – Nicu Bologa, la Radio România Actualități.

Întrebare retorică:

Cine ”vânează” fotoliul de director al Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti?

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…