Acasă Intern Forța Națională: Jocurile politicianiste sunt duse la extrem de PNL și de președintele Iohannis

Forța Națională: Jocurile politicianiste sunt duse la extrem de PNL și de președintele Iohannis

Partidul Forţa Naţională anunţă, într-un comunicat de presă, că „dezavuează jocurile politicianiste duse la extrem de PNL și de președintele Klaus Werner Iohannis, jocuri care fac atât de mult rău poporului român”.

„Cum ar spune un român adevărat, responsabil, patriot, inteligent, ceea ce se întâmplă zilele acestea pe scena politică este o veritabilă bătaie de joc la adresa poporului român. Nu este surprinzător din partea politicienilor care vor să acapareze țara, dar este deosebit de periculos pentru evoluția României.

Regulile democrației nu sunt respectate sau sunt reinterpretate într-un mod care sfidează total normalitatea, care generează haos în țară.

Pare uluitor faptul că guvernul PNL, demis prin moțiunea de cenzură inițată de PSD, chiar s-a bucurat că a fost trimis acasă.

Explicația este simplă:

Președintele statului vrea neapărat alegeri anticipate. Mai exact, nu este mulțumit cu ceea ce au decis românii atunci când au trimis în parlament mai mulți parlamentari din alte formațiuni politice decât își dorea președintele. Dar oare el trebuie să fie mulțumit? Sau cetățenii trebuie să fie mulțumiți cu cei care îi reprezintă în Parlament? Domnule președinte, aceasta este democrația. Respectați voința poporului!

Pentru declanșarea alegerilor anticipate, trebuie dizolvat Parlamentul. Acesta poate fi dizolvat în cazul în care este imposibilă constituirea unui nou Guvern, constatată prin respingerea a două cereri de investitură succesive.

Ca atare, ce își dorește președintele? Ca două propuneri de premier să nu treacă de votul Parlamentului.

Astfel, deși total anormal, tabăra PNL a primit cu bucurie răsturnarea propriului guvern, iar acum așteaptă cu înfrigurare ca Parlamentul să respingă noul guvern format de premierul desemnat Ludovic Orban și încă unul. Scopul este dizolvarea Parlamentului pentru a putea fi declanșate alegeri anticipate.

Parlamentul a respectat legea și a început audierile unor persoane propuse pentru a ocupa funcții de miniștri. Însă, persoanele nominalizate nu vor și nu trebuie să fie miniștri. Într-o situație contrară, planul disperat al președintelui nu va avea succes, Parlamentul nu va fi dizolvat și nu vor avea loc alegeri anticipate.

Forța Națională dezavuează aceste jocuri politicianiste duse la extrem de PNL și de președintele Klaus Werner Iohannis, jocuri care fac atât de mult rău poporului român, care generează instabilitate în societate, scăderea nivelului de predictibilitate, scăderea prestanței României în plan internațional.

Forța Națională solicită atât președintelui statului cât și PNL să dea dovadă de responsabilitate, maturitate și să renunțe la planurile de acaparare a țării. PNL nu merită să conducă România pentru crasa incompetență și reaua-credință de care a dat dovadă ca partid-marionetă al președintelui Iohannis”, se arată în comunicatul Forţa Naţională.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …