Acasă Extern Marii lideri ai lumii nu l-au felicitat pe Joe Biden ca președintele ales al SUA

Marii lideri ai lumii nu l-au felicitat pe Joe Biden ca președintele ales al SUA

Candidatul democrat Joe Biden s-a autoproclamat președinte doar pe baza proiecțiilor mass-media cu privire la scorul alegerilor prezidențiale din SUA. Donald Trump, președinte în funcție, a făcut declarații cu privire la suspiciuni de fraudare a voturilor și a anunțat că va apela la justiție pentru ca voturile să fie renumărate.

Spre deosebire de unii lideri vest-europeni, de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban care s-au grăbit să posteze sâmbătă și duminică mesaje de felicitare pentru Joe Biden, marii lideri ai lumii nu s-au pronunțat înainte de anunțul oficial privind câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu s-a pronunțat public în privința alegerii noului președinte al Statelor Unite.

Președintele Chinei, Xi Jinping, nu a spus nimic despre victoria lui Joe Biden, chiar dacă a avut o relație tensionată cu Donald Trump.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, aliat apropiat al lui Donald Trump, l-a felicitat pe Joe Biden, dar fără să-l numească președinte ales, relatează The Guardian.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a avut o relație sinuoasă cu Donald Trump, nu a spus niciun cuvânt până acum despre alegerea lui Joe Biden. În schimb, Ministerul de Externe de la Ankara l-a felicitat duminică pe câștigătorul alegerilor prezidențiale din Guineea, dar nu a făcut nicio mențiune despre votul din Statele Unite.

Casa regală a Arabiei Saudite nu a făcut nici un comentariu public, deși țara  depinde puternic de SUA în materie de apărare.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat că așteaptă să vadă ce face Joe Biden înainte de a decide dacă este vreo diferență între el și Donald Trump.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…