Acasă Intern SONDAJ – Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră mai corupt decât guvernele PSD

SONDAJ – Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră mai corupt decât guvernele PSD

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor cu privire la Guvernul Orban. Românii nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situaţia economică şi îl consideră mai corupt decât guvernele PSD, informează stiripesurse.ro.

Potrivit sondajului, majoriatea românilor (55%) consideră că PNL nu are oameni pregătiţi să gestioneze criza economică și cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%).

Mai mult, românii cred că președintele Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%).

O adevărată surpriză este faptul că mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul.

Potrivit sondajului, 68% dintre români consideră că amenzile din starea de urgenţă au fost abuzive, iar 66% consideră că decizia CCR de a le declara neconstituţionale a fost corectă.

Deşi majoritatea românilor cred că Parlamentul a procedat corect când a prelungit starea de urgenţă şi când a încuviinţat starea de alertă, aceştia nu văd cu ochi buni măsurile luate în baza acestor stări execepționale şi consecinţele acestor decizii.

Sondajul a fost realizat prin  metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților, pe un eșantion de 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…