Acasă Extern Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Rezultatele alegerilor parlamentare din Germania:

SPD 25,7 %

CDU/CSU 24,1 %

GRÜNE 14,8 %

FDP  11,5 %

AfD 10,3 %

DIE LINKE 4,9 %

Alte partide 8,7 %

 Se anunță formarea unei alianțe fără CDU-CSU 

Social-democrații germani (SPD) au anunțat luni că vor începe procesul de negociere pentru formarea unei alianțe în trei fără coaliția creștin democrată CDU-CSU a Angelei Merkel, intenționând să conducă guvernul de la Berlin pentru prima dată după 2005, relatează Reuters.

Olaf Scholz, actualul ministru german al finanțelor și candidatul SPD pentru funcția de cancelar, a declarat după câștigarea la limită a alegerilor parlamentare că intenționează să construiască o coaliție cu Verzii și Partidul Liberal Democrat (FDP), afirmând că germanii au votat să îi trimită în opoziție pe conservatorii lui Merkel după 16 ani de guvernare.

„Alegătorii s-au exprimat foarte clar…Ei au întărit 3 partide – Social Democrații, Verzii și FDP – și, prin urmare, acesta este mandatul clar dat de cetățenii țării – că acestea 3 ar trebui să formeze viitorul guvern”, a declarat Scholz.

După publicarea exit poll-urilor duminică seara, Olaf Scholz a revendicat dreptul de a forma noul guvern, afirmând că speră să coaguleze o coaliție înainte de Crăciun. Armin Laschet, rivalul său creștin democrat, a declarat la rândul său că va face tot posibilul pentru a forma viitorul executiv, în pofida celui mai prost rezultat electoral din istoria partidului său.

Angela Merkel urmează să asigure interimatul funcției de cancelar până la finalizarea negocierilor și formarea noului guvern.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…