Acasă Extern SUA în declin: Exportul democrației americane s-a încheiat

SUA în declin: Exportul democrației americane s-a încheiat

Acuzațiile de fraudare a alegerilor prezidențiale din SUA, din 3 noiembrie 2021 și accedera la Casa Albă a unui președinte acuzat în mass-media de corupție prin afacerile fiului său în Ucraina pun capăt exportului democrației americane. Președintele în funcție Donald Trump va părăsi Casa Albă fără a recunoaște ca a fost învins democratic.

După violenţele provocate de susţinătorii preşedintelui Donald Trump în Capitoliu la Washington ”democraţia americană şchioapătă de ambele picioare”, a comentat joi preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Senatul rus, Konstantin Kosacev, informează AFP.

„Partea perdantă are motive mai mult decât suficiente ca să-i acuze pe câştigători de fraude, este evident că democraţia americană şchioapătă de ambele picioare”, a scris Kosacev pe Facebook.

Potrivit senatorului rus, evenimentele care au avut loc în capitala americană arată că SUA nu au dreptul să le dea altor ţări lecţii de democraţie.

„Sărbătoarea democraţiei s-a încheiat. Acesta este, din păcate, cu adevărat sfârşitul, o spun fără pic de răutate. America şi-a pierdut busola şi prin urmare şi-a pierdut dreptul de a arăta şi altora drumul şi cu atât mai puţin de a-l impune”, a subliniat el.

Moscova acuză Washingtonul de ipocrizie

Moscova manifestă de multă vreme iritare faţă de criticile americane cu privire la starea democraţiei ruse în timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin, acuzând Washingtonul de ipocrizie şi condescendenţă.

În Rusia, oficiali de prim rang au scos în evidenţă refuzul lui Donald Trump de a recunoaşte rezultatele alegerilor din noiembrie, precum şi divizările în creştere din SUA, considerându-le semne evidente ale declinului acestei ţări.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…