Acasă Intern Începe DICTATURA lui Iohannis după ALEGERI electorale cu iz de FRAUDARE

Începe DICTATURA lui Iohannis după ALEGERI electorale cu iz de FRAUDARE

Opinie

După câștigarea alegerilor prezidențiale cu un scor de 65 la sută, Klaus Iohannis își continuă mandatul de președinte al României.

Sunt multe întrebări despre modul în care a câștigat Iohannis un nou mandat la Cotroceni:

  1. Klaus Iohannis nu are rezultate notabile în primul mandat.
  2. În campania pentru alegerile prezidențiale din acest an, Klaus Iohannis nu a prezentat un proiect de țară ce ar fi putut să coaguleze două treimi din votul românilor.
  3. În timpul campaniei electorale a fugit de o confruntare ca dracul de tămâie.
  4. Majoritatea intelectualilor români în frunte cu analiști și jurnaliști de marcă au fost consternați, iar o parte din ei s-au exprimat virulent în presă, cu privire la modul în care Klaus Iohannis (un profesor de la țară) a ales să organizeze o dezbatere în mediul academic, unde a fost atât moderator cât și intervievat de niște oameni cu apetit pentru a servi un dictator.
  5.  Deși nu au existat sondaje de opinie între primul și al doilea tur de scrutin, Radu Tudor, jurnalist la Antena 3 (despre care se spune că lucrează cu serviciile secrete) , făcea public rezultatul alegerilor prezidențiale cu două zile înainte de vot, respectiv 65% Klaus Iohannis, 35% Viorica Dăncilă.

O mare nebuloasă a democrației românești o reprezintă implicarea STS, o instituție militarizată, în sistemul electoral. Un coleg mi-a spus că nu merge să voteze pentru că ”votează STS-ul pentru el”.

Ieri, când am mers la vot, m-am întâlnit cu generalul Bartolomeu Săvoiu, printre altele și mason cu grad înalt. Se afla la aproximativ 20 de metri de intrarea în școala unde se desfășura votarea, era însoțit de fiul lui. Ne-a abordat cu un salut, apoi a spus că dacă votăm cu PSD-ul mergem degeaba la vot, că ”STS este la butoane și Iohannis va câștiga cu un scor de 77 la 23, că Europa și americanii îl vor pe Iohannis”. I-am spus: ”Domnule, este democrație, fiecare vot contează, nu suntem în dictatură”. Mi-a răspuns pe un ton vehement „E dictatură!”.

Este evident că, Iohannis a câștigat aceste alegeri având un întreg mecanism/aparat al statului în spatele lui. Este evident că, acest ”aparat” este netransparent și lucrează cu mijloace neortodoxe, întrucât adversarii lui Iohannis au fost ”eliminați” din peisajul politic sau sunt pe cale de a fi ”eliminați”, folosind cel mai adesea ”statul de drept” prin mecanismele sale represive, cel ma adesea DNA.

Se poate observa foarte ușor cum modelul Securității lui Ceaușescu s-a adaptat și metamorfozat în mecanismele și structurile de forță ale ”statului de drept”, din așa-zisa democrație românească.

După aceste alegeri prezidențiale nu mă aștept la lucruri bune.

În ce mă privește, nu mi-e teamă, Securitatea m-a căutat acasă când avem 17 ani.

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…