Acasă Intern Pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie cel Nou: Regimul Iohannis controlează buletinul de identitate ca în regimul Ceușescu

Pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie cel Nou: Regimul Iohannis controlează buletinul de identitate ca în regimul Ceușescu

Revoltător! Credincioșii care vin să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, sunt legitimați de jandarmi, care fac filtre severe. La fel se întâmpla și în timpul regimului Ceușescu, chiar și când te plimbai prin parc trebuia să arăți milițianului buletinul de identitate și să-i spui de ce te afli acolo. Regimul comunist a fost înlăturat și pentru că interzicea libertatea religioasă, un drept înscris în Carta Drepturilor Omului, în plus, libertatea de credință este un drept garantat de Constituție și, inclusiv, prin apartenența țării noastre la NATO și UE.

Măsurile luate de Patriarhia Română pentru evitarea aglomerației și de asigurare a distanțării fizice în conformitate cu normele sanitare în vigoare au fost dublate de măsuri dure ale Jandarmeriei Române prezentă în mare număr la manifestare.

Credincioșii sunt trecuți prin filtre, sunt verificați minuțios și legitimați care sunt sau nu din București… doar cei cu buletin sau carte de identitate de București sunt lăsați să ajungă la raclă.

În prezent, chiar și

Mânaţi de credinţă puternică, mii de credincioşi s-au aşezat de vineri seară în faţa Mitropoliei, pentru a se închina la racla Sfântului Dimitrie.

Moaștele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineața în procesiune și așezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală, spre închinare credincioșilor. Sărbătoarea Sfântului Dimitrie a început duminică dimineața, când sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie au fost scoase în procesiune și așezate spre închinare credincioșilor în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale, anunță basilica.ro, agenția de știri a Patriarhiei Române.

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pelerinii se pot închina și la moaștele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Toate raclele sunt acoperite cu geam transparent și dezinfectate de voluntari după fiecare închinător.

Potrivit Patriahiei, credincioșii din municipiul București care doresc să se închine la Sfintele Moaște, o pot face în următoarele condiții: accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aștepta una în spatele celeilalte, păstrând distanța de 1,5 m între ele, pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staționare pentru facilitarea păstrării acestei distanțe, pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare, se va crea un flux unic de circulaţie a credincioșilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie, iar voluntarii prezenți, care vor purta permanent măști de protecție și mănuși, vor oferi credincioșilor materiale de dezinfectare și igienă.

De asemenea, au fost luate și alte măsuri, printre care renunțarea la procesiunea „Calea Sfinților” la care participau foarte mulți preoți și credincioși, reducerea numărului de clerici slujitori și cântăreți bisericești la toate slujbele sărbătorii, reducerea perioadei de expunere a sfintelor moaște spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie) și protejarea raclelor cu moaștele Sfinților cu un material care va permite o permanentă igienizare.

Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârșitul zilei de 27 octombrie 2020, după închinarea ultimului credincios, a anunțat Patriarhia.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…