Acasă Intern Klaus Iohannis îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Klaus Iohannis îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe liderul PNL Ludovic Orban pentru funcția de premier.

În termen de cel mult 10 zile, premierul propus trebuie să prezinte în Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare și să ceară votul de încredere. Guvernul este învestit în funcție cu votul majorității deputaților și senatorilor. În acest moment este nevoie de 233 de voturi pentru învestirea Guvernului. Dacă nu primește 233 de voturi pentru învestitură, propunerea este respinsă și Președintele României trebuie să facă o nouă propunere de premier.

PSD și Pro România au anunțat că NU vor vota Guvernul Ludovic Orban II. De asemenea, PNL și USR au anunțat că NU vor vota viitoarele două guverne, pentru a se ajunge la alegeri parlamentare anticipate. În aceste condiții, Ludovic Orban NU va obține votul de învestitură în Parlament.

inoritățile naționale, PMP și ALDE nu vor să se ajungă la anticipate, însă chiar dacă ar vota pentru învestirea oricărui guvern, voturile lor nu mai contează în acest context.

Bătălia finală se va muta așadar la următoarea propunere de premier a lui Klaus Iohannis. Dacă și următoarea propunere de premier va fi respinsă în Parlament, atunci se vor organiza alegeri parlamentare anticipate.

PSD vrea să evite anticipatele și au două variante: fie să se instaleze un nou guvern, fie să nu se mai voteze un nou guvern până la toamnă.

Problema mare apare în cazul în care Iohannis va propune Guvernul Ludovic Orban III.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…