Acasă Intern Valery Kuzmin: Armata Roșie a luptat pentru eliberarea României, nu a fost agresor.  Vedem ”tentative de a falsifica istoria”

Valery Kuzmin: Armata Roșie a luptat pentru eliberarea României, nu a fost agresor.  Vedem ”tentative de a falsifica istoria”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, a adus, joi, un omagiu soldaţilor din ţara sa care au murit în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, subliniind că gestul lor nu va fi uitat şi a făcut referiri la „tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război”.

Kuzmin a participat la o ceremonie organizată la Monumentul Ostaşului Sovietic din Capitală cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei. „Această noţiune de apărător al patriei este foarte largă şi are o importanţă deosebită pentru fiecare cetăţean din ţara noastră. (…) Soldaţii au luptat aici nu pentru cucerirea acestui pământ, ci pentru eliberarea acestui pământ de ocupaţie străină”, a afirmat diplomatul, potrivit traducerii oficiale.

Diplomatul a adus un omagiu soldaţilor ruşi morţi. „Noi aducem astăzi omagiu apărătorilor patriei. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită”, a spus el. În acest context, diplomatul a vorbit despre „tentative de a falsifica istoria”.

„Din păcate, astăzi vedem mai multe tentative pe arena internaţională, aş spune tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război. Aceste persoane încearcă să spună că cei care au fost agresori sunt egali cu cei care au luptat pentru eliberarea popoarelor”, a punctat el şi a adăugat că „s-a remarcat prin declaraţii de acest fel şi Parlamentul European”.

„Le putem recomanda să citească decizia Tribunalului de la Nürnberg, unde a fost scris că Germania a fost ţara care a început războiul, a atacat Polonia, lucru care a dus la marele conflict global. Acest document este tot mai valoros, pentru că a fost adoptat de persoanele care au fost contemporanii acestor evenimente. Acest document a fost adoptat de aliaţii din Coaliţia antihitleristă – SUA, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică”, a afirmat Valery Kuzmin.

„Astăzi, noi vedem pe arena mondială mai multe semne care ne demonstrează riscul crescut de apariţie a unor conflicte pe scară globală. Diplomaţia ţării noastre se opune acestor tendinţe primejdioase cu eforturile sale de a crea o alianţă globală pentru pace”, a mai afirmat ambasadorul.

La ceremonie au participat membri ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai Biroului Naţional pentru Cultul Eroilor, Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea comemorativă şi elevii şcolii de pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Potrivit Ambasadei Rusiei, pe teritoriul României sunt 175 de cimitire militare ale ostaşilor din Rusia (sovietici) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În total, conform sursei citate, 52.082 de ostaşi sovietici au murit în luptele pentru eliberarea României iar 10.915 au pierit din cauza condiţiilor insuportabile de detenţie şi de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…