Acasă Intern Ce spun intelectualii români despre coronavirus și pandemie

Ce spun intelectualii români despre coronavirus și pandemie

Intelectuali cunoscuți, care sunt invitați periodic la televiziuni, și-au exprimat îndoiala cu privire la pandemie.

Academicianul Alexandru Surdu, profesor de filosofie a vorbit și scris despre avantajul pe care îl conferă virusul statului și corporațiilor:

La noi, virusul a fost lăsat să vină, și chiar a fost invitat (…) Se prefigurează un stat polițisto-securist. Avantajați sunt și particularii străini, și marile corporații comerciale, farmaceutice, alimentare etc, scutite de impozite, dar și «tefeliștii», cum le zice ziaristul Ion Cristoiu salariaților din ONG-urile finanțate din străinătate, câteva sute de mii, mai ales de tineri, pregătiți pentru a prelua conducerea întregii societăți. Mulți consideră că asta se și urmărește, că virusul ar fi fost programat să ucidă persoanele mature și vârstnice și să-i ferească pe tineri.

Actorul Dan Puric a vorbit de mai multe ori despre epidemie în defavoarea măsurilor luate de autorități:

S-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om (…) Nu vă dați seama că România e planificată? Mult mai periculos e virusul ideologic. Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu. Problema conștiinței mele e că România moare. Noțiunea de țară, de neam, trebuie repusă. Organizația Mondială a Sănătății s-a făcut de râs cu pandemia.

Monica Pop, fosta șefă a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, cunoscută pentru opiniile ei de medic afirmă că statisticile cu bolnavii de coronavirus sunt falsificate:

Dacă pe un bolnav COVID asimptomatic l-a lovit trenul, ți se pare normal să spui că a murit din cauza noului coronavirus? N-are nicio legătură. Și așa s-a întâmplat. Numărul nu e corect.

Adrian Severin, fost europarlamentar,  a scris un text după protestul la care a participat alături de sceptici în care a spus că „există conspirații” și vorbește despre „covidism” ca o „ideologie neo-nazistă”:

Avem indicii temeinice care conduc la suspiciunea rezonabilă că pandemia este folosită în scopuri politice și geopolitice; respectiv atât pentru a răsturna raporturile de putere dintre stat și cetățeni, cât și pe cele dintre state, atât ordinea internă (trecând de la democrație la dictatură), cât și ordinea mondială (trecând de la idealul democrației transfrontaliere la realitatea unui neo-imperialism de tip nazist). Covid19 s-a transformat astfel în „Covidism”, adică într-o ideologie neo-nazistă, opusă solidarității personaliste (adică solidarității între indivizi umani cu șanse egale și cu personalitate distinctă, integrați într-o comunitate coerentă), care înlocuiește coeziunea comunitară cu egalitatea silnică (egalitarismul) a indivizilor asociali, fără identitate și fără drepturi.

Anca Nițulescu, medic specialist ORL, președinta Asociației Medici pentru Consimțământ Informat:

Se știe că persoanele care au trecut deja prin gripă pot să poarte fragmente de ARN care se întâmplă să se potrivească cu corona, pentru că vaccinul anti-gripal se cultivă pe rinichi de câine, câinii sunt infestați în mod curent cu virusuri din categoria corona. Și se știe că în momentul în care virusul este pus în fiolă și injectat el conține ARN din țesutul pe care a fost cultivat. Contaminarea cu ARN și ADN a vaccinurilor e bine cunoscută. Eu așa îmi explic motivul pentru care multe persoane sănătoase au fost testate pozitiv.

Scriitorul Varujan Vosganian, deputat ALDE, spune că noul coronavirus și-a pierdut din putere:

Este disproporționată descrierea virusului. Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectați sunt asimptomatici. Observați că la 555 de cazuri, avem aproape același număr la ATI, a crescut numai cu șase persoane, deci e limpede că virusul e mai vlăguit, dincolo de faptul că cei testați sunt mai mulți și apar mai multe teste pozitive.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…