Acasă Extern Poliția olandeză a reținut zeci de persoane în a doua noapte de revolte cauzate restricțiile COVID-19

Poliția olandeză a reținut zeci de persoane în a doua noapte de revolte cauzate restricțiile COVID-19

Cel puțin 40 de persoane au fost reținute în trei provincii din Țările de Jos, în timp ce protestele violente împotriva restricțiilor COVID-19 au continuat pentru a doua noapte, potrivit Reuters.

Autoritățile olandeze au folosit tunuri cu apă, câini și poliție călare pentru a opri revoltele tinerilor care au dat foc și au aruncat focuri de artificii. Acestea sut cele mai mari grave tulburări de când au inceput restricțiile COVID-19, soldate cu peste  500 arestări în luna ianuarie.

Cele mai recente tulburări au început vineri seara la Rotterdam, unde poliția a deschis focul asupra unei mulțimi, în timpul unui protest, despre  care primarul orașului a spus că s-a transformat într-o „manifestare violentă”.

Trei persoane despre care se crede că au fost rănite de gloanțele trase de polițiști au rămas în spital duminică, se arată într-un comunicat al autorităților.t

Protestele au fost declanșate de opoziția față de planurile guvernamentale de a restricționa utilizarea unui permis național COVID-19, așa-numitul Green Card, în care să  se arate fie că o persoană s-a recuperat post COVID-19, fie că a fost vaccinată, excluzând persoanele cu un rezultat negativ al testului.

Săptămâna trecută, Țările de Jos au reimpus pentru trei săptămâni unele măsuri de izolare asupra celor 17,5 milioane de locuitori, în efortul de a încetini o reapariție a virusului, dar infecțiile zilnice au rămas la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

Tinerii sunt, de asemenea, supărați de interdicția de a folosi artificii de Revelion. Măsura a fost luată de guvern pentru a evita presiunea suplimentară asupra spitalelor care sunt forțate să reducă îngrijirea din cauza creșterii numărului de pacienți cu COVID-19.

Unele dintre cele mai grave confruntări au avut loc la Haga, sâmbătă seara, unde cinci ofițeri au fost răniți, dintre care unul grav, se arată într-un comunicat al poliției. Polițiștii au efectuat acțiuni călare și au arestat 19 persoane, una dintre ele pentru că a aruncat o piatră prin geamul unei ambulanțe care trecea pe stradă.

Două meciuri de fotbal din liga Eredivisie, care au fost închise publicului ca urmare ca restricțiilor mai dure legate de COVID-19, au fost întrerupte pentru scurt timp sâmbătă seara, când grupuri mici de suporteri au pătruns forțat pe stadioane și au aruncat focuri de artificii.

Alte 13 arestări au fost raportate de poliție în două orașe din provincia sudică Limburg, în timp ce tulburări au fost raportate și în provincia nordică Flevoland. Opt persoane au fost reținute în orașul Urk, unde o stație de testare COVID-19 a fost incendiată la începutul acestui an.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…