Acasă Extern EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un blocaj la nivel național pentru a limita infecțiile cu coronavirus în creștere rapidă în țară.

Partidul de opoziție de extremă dreaptă a fost printre cei care au chemat la protest și au promis că va combate noile restricții.

Blocarea din Austria va începe luni devreme și va dura inițial 10 zile, iar apoi va fi reevaluată. Cel mult va dura 20 de zile. Majoritatea magazinelor se vor închide, iar evenimentele culturale vor fi anulate. Oamenii vor putea să-și părăsească locuința doar din anumite motive specifice, inclusiv cumpărând alimente, mergând la medic sau făcând mișcare.

Guvernul austriac a mai spus că, începând cu 1 februarie, țara va face vaccinările obligatorii.

Demonstrațiile împotriva măsurilor COVID  au avut loc și la Roma, fiind planificate să urmeze în Elveția, Croația.

Sute de protestatari s-au adunat sâmbătă în Circo Massimo din Roma pentru a demonstra împotriva vaccinărilor împotriva COVID.

Oamenii au protestat și împotriva folosirii Green Pass, care este dovada vaccinării împotriva COVID.

În Italia, oamenii trebuie să-și arate Green Pass pentru a putea intra în mai multe tipuri de locații, cum ar fi cinematografele.

Vineri seara, poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor și șapte persoane au fost rănite în revoltele care au izbucnit în centrul orașului Rotterdam în jurul unei demonstrații împotriva restricțiilor COVI.

În Franța, ministrul de Interne Gerald Darmanin a condamnat sâmbătă incidentele din insula Caraibe Guadelupa, unul dintre teritoriile de peste mări ale Franței, unde au izbucnit demonstrații violente în această săptămână din cauza restricțiilor COVID.

Darmanin a spus că 29 de persoane au fost reținute de poliție peste noapte. Autoritățile au anunțat vineri decizia de a trimite 200 de ofițeri de poliție suplimentari pe insulă și o deschidere de noapte de la ora 18:00. la 5 a.m. urmând să fie impusă până marți.

Protestatarii au blocat drumurile și au incendiat echipamente stradale și mașini. Ei denunță permisul de sănătate COVID care este necesar pentru a accesa restaurante și cafenele, locuri culturale, arene sportive și călătorii pe distanțe lungi. Ei protestează, de asemenea, împotriva vaccinării obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Permisul verde arată că oamenii sunt complet vaccinați, au avut recent un test negativ de dovadă a unei recuperări recente a COVID.

 

Sursa: euronews.com

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Polonia se îndreaptă spre Polexit

Cel mai recent sondaj de opinie comandat de Rzeczpospolita arată o creștere a numărului po…