Acasă Extern SUA: Doi cetăţeni chinezi inculpaţi pentru spionaj cibernetic

SUA: Doi cetăţeni chinezi inculpaţi pentru spionaj cibernetic

Doi cetăţeni chinezi au fost puşi sub acuzare în SUA pentru activităţi de spionaj cibernetic. Cei doi sunt acuzaţi că au sustras informaţii despre proiecte de armament şi despre dezvoltarea unor medicamente.

Au fost atacate cibernetic firme din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Australia şi Belgia.

Departamentul american al Justiţiei a pus sub acuzare doi cetăţeni chinezi care ar fi efectuat activităţi de spionaj cibernetic asupra unor firme din domeniul apărării şi a unor proiecte de cercetare medicală, informează agenţia de presă Reuters.

Cei doi cetăţeni chinezi sunt acuzaţi că au colaborat cu Ministerul Securităţii din China (MSS), un serviciu de spionaj.

Potrivit autorităţilor americane, doi cetăţeni chinezi, Li Xiaoyu şi Dong Jiazhi, au participat la o campanie de spionaj cibernetic care a durat câţiva ani, pentru a sustrage informaţii despre proiecte de armament, despre dezvoltarea unor medicamente şi a unor coduri de surse software.

Documentul de inculpare nu oferă detalii despre firmele atacate, anunţând doar că acestea erau din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Australia şi Belgia.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…