Acasă Intern Ciolacu: PSD nu va vota legea carantinei fără prezența lui Orban și va depune moțiune de cenzură

Ciolacu: PSD nu va vota legea carantinei fără prezența lui Orban și va depune moțiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la finalul şedinţei CEx a partidului că social-democraţii au decis să nu voteze legea carantinei. Acesta a motivat că „legea este proastă” şi s-a declarat „dezamăgit” faţă de preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că nu a chemat forţele politice la discuţii.

”E nepermis să stăm de o lună şi să venim în ultimul moment la Parlament. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. Vom continua la Senat dezbaterile atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, deci niciun om politic. A venit doar Raed Arafat, care nu e membru de partid. Nu se va vota legea în Senat până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele. Am o dezamăgire personală faţă de preşedintele Iohannis. M-aş fi aşteptat să cheme toate forţele politice din Parlament pentru o discuţie. Această sustragere din spaţiul public a preşedintelui este nepermisă” a spus liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a spus că legea a trecut prin vot de Camera Deputaţilor fiind modificată 80% și nu vor exista articole noi sau modificări fundamentale.

”PSD a dovedit că este partid responsabil prin votul de la Camera Deputaţilor. Guvernul nu trebuia să lase vid legislativ. Există un singur vinovat: Guvernul Orban”, a sublinia Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a spus că formațiunea pe care o conduce va depune o moțiune de cenzură.

”Vom depune o moţiune de cenzură şi va trece 100%. Depunerea moţiunii ține de mai mulţi factori: în primul rând, să treacă. Când o vom depune, va trece 100%. Momentul politic va fi decis de forurile partidului. PSD are 204 voturi. Ca să treacă, e nevoie de 233. Cei care vor moţiune rapidă sunt mai grăbiţi”, spus Marcel Ciolacu.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…