Acasă Extern Armata israeliană a lovit ținte iraniene și Hezbollah în Siria

Armata israeliană a lovit ținte iraniene și Hezbollah în Siria

Armata israeliană a anunţat miercuri dimineaţă că a lovit ţinte iraniene și Hezbollah în Siria ca represalii după ce a găsit explozivi de-a lungul frontierei de facto din nordul Israelului, informează France Presse preluat de Agerpres.

„Ce au făcut e. Ce am făcut noi: tocmai am lovit ţinte ale Forţei Quds iraniene şi ale forţelor armate siriene în Siria”, a scris Ministerul isrealian al Apărării pe Twitter.

Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Israelul a declarat că a lovit „instalaţii de depozitare, cartiere generale şi complexe militare”. „Baterii de rachete sol-aer siriene au fost lovite”, a adăugat armata într-un comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011, vizând forţele iraniene şi libaneze Hezbollah desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi trupele guvernamentale, aminteşte AFP.

Israelul recunoaşte rareori loviturile, dar o face atunci când spune că răspunde la atacuri specifice asupra teritoriului israelian.

Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi în Siria în aceste atacuri aeriene efectuate în zori de către Israel, a precizat la rândul său agenţia oficială de presă siriană Sana.

Citând o „sursă militară”, Sana se referă la o „agresiune aeriană” efectuată de „inamicul sionist” împotriva „regiunii de Sud”. „Atacul a ucis trei militari şi a rănit un soldat, provocând pagube materiale”, potrivit Sana.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…