Acasă Extern Siria: Sute de luptatori ISIS s-au predat

Siria: Sute de luptatori ISIS s-au predat

Sute de luptători ai grupării ISIS (Stat Islamic) s-au predat miercuri şi alte sute de camarazi ai acestora au fost prinşi încercând să fugă din ultima enclavă islamistă rămasă în estul Siriei, a declarat un comandant din cadrul Forţelor Democratice Siriene, relatează Reuters.

Luptătorii ISIS care s-au ascuns în enclava Baghouz de lângă graniţa cu Irakul s-au predat în număr mare în această săptămână după un atac virulent asupra enclavei lor sâmbătă şi duminică, dar mulţi dinter ei se mai află încă acolo, a afirmat comandantul.

Militarii Forţelor Democrate Siriene (SDF), sprijinite de SUA, şi-au încetinit atacul pentru a permite miilor de civili să părăsească Baghouz, continuând un exod care a început atunci când a anunţat că lansează o ultimă bătălie asupra enclavei luna trecută.

Mult mai mulţi oameni decât se aştepta SDF au rămas încă în Baghouz, a spus acesta, şi se dorea ca toţi să plece înainte de a ataca zona, sau, în caz contrar, să-i forţeze pe militanţii islamici să se predea.

„Există un număr mare de luptători care sunt în interior şi nu doresc să se predea”, a spus comandantul superior SDF.

Căderea enclavei Baghouz marchează sfârşitul „califatului” autoproclamat al grupării Stat Islamic (ISIS), deşi unii luptători se ascund încă în deşertul îndepărtat sau în subteran pentru a porni o mişcare de gherilă.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a transmis că există pregătiri în Siria de Est pentru a anunţa sfârşitul ISIS. Colonelul Sean Ryan, purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, a declarat totuşi că forţa internaţională „a învăţat să nu pună termene în ultima bătălie”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…