Acasă Extern Bill Gates dă sfaturi pentru investiții în ”războiul tăcut”

Bill Gates dă sfaturi pentru investiții în ”războiul tăcut”

Bill Gates, care a investit 4 miliarde de dolari în cercetarea pentru vaccinuri, dă sfaturi pentru ”războiul tăcut”. Acesta crede că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie aşa cum s-ar pregăti pentru un război.

Într-o scrisoare publicată pe blogul personal, semnată alături de Melinda, soția sa, el scrie că sunt necesare investiţii de zeci de miliarde de dolari în fiecare an și propune crearea unui sistem global de alertă, care să avertizeze imediat despre apariția unui nou virus periculos, pentru a nu mai fi scăpat de sub control.

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul, potrivit Mediafax.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

Bil Gates spune că „cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”. Acesta solicită înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil. În acest sens, Gates propune crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” format din 3.000 de profesionişti din întreaga lume.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…