Acasă Extern Suedia: OMS a interpretat complet greşit datele

Suedia: OMS a interpretat complet greşit datele

Epidemiologul şef al Suediei, Anders Tegnell, a declarat, pentru presa locală, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a interpretat complet greşit datele atunci când a spus că trendul infectărilor este pe o pantă ascendentă periculoasă în Europa.

Specialistul suedez spune că numărul crescut de infectări din ultima vreme a fost înregistrat din cauza numărului mare de teste pe care ţările au început să le facă, adăugând că unele state se află abia la începutul epidemiei.

OMS: 11 ţări europene au creşteri semnificative de Covid

Pentru prima dată în ultimele luni, statele europene se confruntă cu o nouă creştere a infectărilor cu Covid19, informează OMS.

30 de ţări au avut creşteri, iar în 11 dintre acestea, transmiterea accelerată a virusului a condus la creştere semnificativă.

Două dintre aceste 11 ţări au graniţă cu România, iar alte trei fac parte din fosta Iugoslavie. Acestea sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.

Hns Henri Kluge, directorul regional al OMS, spune că dacă acest val de creşteri nu va fi controlat de autorităţile fiecărei ţări, sistemele medicale vor ceda.

„În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. 30 de ţări au înregistrat creşteri în ultimele 2 săptămâni. În 11 dintre acestea, accelerarea transmiterii a condus la o creştere semnificativă, iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda”, a explicat doctorul Kluge, într-o cofenerintă de presă.

În ciuda avertizărilor pentru un al doilea val, Kluge a declarat că OMS se aşteaptă ca numărul cazurilor noi să se reducă treptat în majoritatea statelor, în timpul verii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…