Acasă Extern Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele care au izbucnit, sâmbătă, în centrul orașului Rotterdam, la o demonstrație împotriva restricțiilor COVID-19 introduse recent și a planurilor guvernamentale de a restricționa accesul persoanelor nevaccinate în unele locuri.

Primarul orașului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a declarat reporterilor la primele ore ale dimineții de sâmbătă că „în mai multe rânduri, poliția a simțit că este necesar să scoată armele pentru a se apăra”, în timp ce protestatarii au fugit prin cartierul comercial central al orașului-port, producând incendii și aruncând cu pietre și artificii în ofițeri în ceea ce Aboutaleb a numit „o orgie de violență”.

„Poliția a tras în protestatari și mai mulți oameni au au fost răniți”, a spus Aboutaleb.

Câțva polițiști au răniți în urma violențelor, iar ofițerii au arestat zeci de persoane și se așteaptă să aresteze mai multe după ce vor fi studiate filmările de la camerele de securitate, a spus Aboutaleb.

Poliția din Rotterdam a postat sâmbătă pe Twitter că 51 de persoane au fost arestate, dintre care jumătate aveau sub 18 ani.

Trei persoane au fost tratate sâmbătă la spitalul din Rotterdam, după ce au fost grav rănite când poliția olandeză a tras focuri de armă în timpul protestului violent împotriva măsurilor COVID-19, au declarat autoritățile, informează Reuters.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Acad. Manolescu îl critică pe ministrul Educației: ”E bine să învățați să vorbiți corect!”

Academicianul Nicolae Manolescu se arată profund deranjat de faptul că ministrul Educației…