Acasă Extern Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Noile restricții Covid au declanșat, duminică, demonstrații masive la Bruxelles, unde poliția a declarat că au participat zeci de mii de oameni. Marșul a început pașnic, dar poliția a tras ulterior cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene ca răspuns la un grup de participanți care aruncau petarde, potrivit AFP.

Belgia a extins recent utilizarea măștilor de față și obligativitatea păstrării distanței la locurile de muncă în încercarea de a limita un nou val de cazuri COVID-19.

 

Europa recurge din nou la blocaje și impune restricții asupra celor nevaccinați pentru a opri ultimul val de infecții cu Covid-19 care amenință să copleșească sistemele de sănătate ale continentului.

Situația, o inversare dramatică față de acum câteva luni, se transformă într-o cursă contra cronometru, pe măsură ce secțiile de spitale se umplu și infecțiile explodează în țări precum Germania și Austria. Dar guvernele răspund cu viteze diferite și cu rate diferite de intensitate, unele renunțând în esență la orice speranță că represiunile pot fi limitate la cei nevaccinați, în timp ce alții se grăbesc să administreze vaccinuri de rapel.

Țările de Jos au intrat într-o blocare parțială weekend-ul trecut, barurile și restaurantele trebuind să se închidă începând cu ora 20:00 (ora locala). Magazinele neesențiale trebuie să se închidă la ora 18:00. Combinația numărului mare de infectați, cantitatea limitată de paturi la terapie intensivă și tratamentele medicale amânate pentru alte tipuri de pacienți au forțat guvernul să adopte ceea ce prim-ministrul Mark Rutte a numit „măsuri drastice”.

În ultimele zile, au existat proteste în multe țări europene, față de măsurile aspre luate de guvernele naționale pentru a opri răspândirea COVID-19.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Mirel TALAȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Parlamentarii USR-PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

Toți cei 80 de parlamentari ai USR-PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului…