Acasă Mediu Botswana a obținut primele rezultate ale testelor privind moartea misterioasă a elefanților

Botswana a obținut primele rezultate ale testelor privind moartea misterioasă a elefanților

Autoritățile din Botswana a declarat vineri că au primit rezultatele testelor de la eșantioane trimise în Zimbabwe pentru a stabili cauza morții a sute de elefanți, dar așteaptă mai multe rezultate din Africa de Sud, săptămâna viitoare, înainte de a le da publicității publice, informează Reuters.

Oficialii faunei sălbatice încearcă să determine ce anume ucide elefanți la aproximativ două luni de la descoperirea primelor cadavre. Aceștia au exclus braconajul și antraxul printre posibile cauze.

Oficialii au declarat joi reporterilor din apropierea Deltei Okavango că au verificat până acum 281 de carcase de elefanți și că decesele au fost concentrate pe o suprafață de 8.000 km pătrați, care găzduiește aproximativ 18.000 de elefanți.

„Trebuie să așteptăm un alt set de rezultate pentru a vedea dacă spun același lucru, înainte de a ajunge la o concluzie definitivă”, a declarat Oduetse Kaboto, un înalt funcționar în cadrul Ministerului Mediului și Turismului, într-o informare televizată.

„Sperăm că al doilea set de rezultate va veni săptămâna viitoare și atunci va trebui să putem comunica publicului cauza deceselor.”

Deși numărul de elefanți găsiți morți, până în prezent, reprezintă o fracțiune din 130.000 de elefanți din Botswana, există temeri că ar putea urma mai multe deces dacă autoritățile nu pot stabili cauza în curând.

Chris Foggin, de la Victoria Falls Wildlife Trust din Zimbabwe, care a efectuat testele pe eșantioane de elefant din Botswana, a declarat că numai guvernul țării va putea publica rezultatele.

Departamentul de animale sălbatice din Botswana a declarat că guvernul a luat legătura cu statele vecine: Zimbabwe, Angola, Namibia și Zambia, dar nu au existat decese similare în rândul elefanților.

Populația totală a elefanților din Africa este în scădere din cauza braconajului, dar Botswana, unde trăiesc aproximativ o treime din elefanții continentului, a observat că numărul a crescut peste numărul de 80.000 la sfârșitul anilor 1990.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Mirel TALAȘ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Noile restricții Covid au declanșat, duminică, demonstrații masive la Bruxelles, unde poli…