Acasă Mediu Legea Mirosului: Zootehnia românească sabotată din interior

Legea Mirosului: Zootehnia românească sabotată din interior

Specialistul în agricultură Radu Antohe susține că Proiectul de lege al mirosului, adoptat miercuri de Camera Deputaților, va avea efecte nefavorabile pentru sectorul zootehnic.

Deși Legea mirosului apare pe un fundament real, aceasta va avea efecte nedorite și putea stopa zootehnia și implicit siguranța și securitatea alimentară a României, afirmă Prof. Dr. Radu Antohe.

”Oricât am încercat să o salvăm prin politici durabile, avem încă un mediu asociativ destul de dezbinat și poate chiar rău intenționat. Legea mirosului apare pe un fundament real, poluarea în gospodăria sau exploatația neautorizată, vid legislativ pe politici de mediu, o situație speculată și aruncată mediatic distorsionat de către un partid politic, termenul utilizat “PUTE”, va putea stopa un sector important al agriculturii, implicit siguranța si securitatea alimentară a României. Toate acestea pentru faima mediatică, mașinăria de vot și interes personal în contextul în care tot ce va “PUTE” să rămână în conștiința colectivă ca fiind din cauza zootehniei. Un scandal pornit de la o updatare a unui demers legislativ ce nu privea agricultura”, a declarat Prof. Dr. Radu Antohe pentru Cadran Politic.

”Legea mirosului este o capcană economică întinsă de marii producători agricoli din Uniunea Europeană care au interese ca țara noastră să rămână doar o piață de desfacere pentru produsele lor”, afirmă surse Cadran Politic care cunosc domeniul, dar care doresc să își păstreze anonimatul.

Legea mirosurilor reglementează problema mirosului pestilențial de care se plâng tot mai mulți cetățeni. Inițiativa proiectului de lege aparține USR și a fost adoptată tacit de Senat încă din septembrie 2018.

Printre reglementările din Legea Legea mirosurilor:

– Definește disconfortul olfactiv ca fiind mirosul generat de o activitate care poate avea impact negativ asupra stării de sănătate a populației și a mediului în întregul său care se cuantifică pe diferite scale de mirosuri, conform standardelor în vigoare.

– Reglementează obligativitatea unui Plan de gestionare a disconfortului olfactiv care va cuprinde măsurile necesare pentru prevenirea și diminuarea disconfortului și care va face parte din autorizația de mediu. Nerespectarea Planului va putea atrage inclusiv suspendarea temporară sau definitivă a activității generatoare de disconfort olfactiv.

Autoritățile administrației publice locale de mediu vor avea obligația să reglementeze, inclusiv prin interzicerea permanentă sau temporară, desfășurarea activităților generatoare de mirosuri în zonele de locuit, recreere, odihnă, tratament și agrement și să controleze preventiv și la sesizarea publicului activitățile care nu se supun reglementării din punct de vedere al protecției mediului.

– La elaborarea planurilor de urbanism și amenajarea teritoriului se vor prevedea, obligatoriu, și măsuri de prevenire și reducere a disconfortului olfactiv.

– Sunt prevăzute o serie de contravenții la cererea motivată a autorităților pentru protecția mediului.

 

4/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…