Acasă Mediu Judeţele unde se fură cel mai mult lemn: Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sibiu

Judeţele unde se fură cel mai mult lemn: Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sibiu

Ministrul desemnat al Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, 18 februarie, la audierea  în comisiile reunite ale Parlamentului, că Maramureş este judeţul cu cele mai mari tăieri ilegale de lemn. În doi ani au fost tăiate ilegal 110.00 metri cubi de lemne.

Costel Alexe a spus că topul județelor în care se taie lemn în mod ilegal este condus de Maramureş, acesta fiind urmat de Bistriţa Năsăud şi Sibiu.

„Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul tăierilor de păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu şi, după alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”, a spus Costel Alexe.

Potrivit acestuia, din rapoartele gărzilor de mediu s-a constatat că în ultimii doi ani din Maramureş au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, în timp ce cantitatea de lemn tăiată în mod ilegal în Bistriţa a fost de 30.000 de metri cubi, iar în Sibiu de 20.000 de metri cubi, în acelaşi interval.

Costel Alexe a afirmat că PSD nu a luat măsuri privind tăierile ilegale de păduri. Fostul ministrul al Apelor şi Pădurilor Doina Pană a declarat că Alexe este populist şi că nu are dovezi atunci când acuză PSD că nu a făcut nimic în domeniul tăierilor ilegale de păduri.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…