Acasă Diverse Drumul Unirii: Bistriţa-Năsăud – Maramureş prin Munţii Ţibleşului

Drumul Unirii: Bistriţa-Năsăud – Maramureş prin Munţii Ţibleşului

Un drum judeţean de 45 de kilometri care leagă judeţele Bistriţa-Năsăud de Maramureş prin Munţii Ţibleşului, denumit ”Drumul Unirii”, a fost inaugurat vineri. Investiţia depăşeşte 50 de milioane de lei.

Drumul are o importanţă deosebită pentru judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, deoarece scurtează cu 60 de kilometri accesul spre zona Târgului Lăpuş, pe unde până acum nu se putea ajunge decât prin judeţul Cluj-Napoca.

Inaugurarea drumului a avut loc în Dealul Şpanului din comuna Târlişua, zonă situată la graniţa dintre cele două judeţe şi a debutat cu o slujbă religioasă urmată de un spectacol de muzică folclorică şi conferirea titlurilor de cetăţeni de onoare preşedinţilor consiliilor judeţene din Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

“Împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean Maramureş şi cu sprijinul Guvernului am reuşit să modernizăm acest drum şi poate că nu este întâmplător faptul că acest drum s-a finalizat în acest an, în Anul Centenarului. Acum avem o variantă modernizată, scurtată, care face legătura judeţului Bistriţa-Năsăud cu zona Târgului Lăpuş, înainte se mergea pe la Dej şi drumul era cu mult mai lung. Acest drum reprezintă o nouă axă de dezvoltare, o legătură istorică cu judeţul frate – Maramureş şi este inaugurată astăzi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, drumul judeţean 171 a fost modernizat în ultimii doi ani, el traversează patru comune şi are o lungime de aproximativ 39 de kilometri.

”Ne-am dorit ca acest drum să fie finalizat în anul 2018, în Anul Centenarului Marii Uniri şi de aceea cred că i se şi potriveşte numele cu care l-am botezat – Drumul Unirii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…