Acasă Extern După Rusia, Germania anunţă că vor avea un vaccin COVID-19 la toamnă

După Rusia, Germania anunţă că vor avea un vaccin COVID-19 la toamnă

La numai o zi de la anunţul Rusiei că au un vaccin COVID-19, numit Sputnik-V, Germania afirmă că va finaliza un vaccin împotriva virusului, până la toamnă, relatează Deutsche Welle.

„Proiecţiile preliminare despre vaccin ne arată că acesta ar putea fi gata până la final de toamnă”, au declarat oficialii institutul pentru boli infecţioase din Germania, Robert Koch Institute.

Medicii din Germania trag un semnal de alarmă: „ar fi foarte periculos să ne gândim că vom putea controla pandemia prin vaccinarea din toamna anului 2020”.

Rusia a aprobat folosirea primului vaccin anti coronavirus

Ministerul Sănătății rus din Rusia a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, marți, citat de Reuters și New York Times.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe inocularea în masă, deși testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în desfășurare.

Viteza cu care Rusia a reușit să producă un vaccin arată că este determinată să câștige cursa globală pentru dezvoltarea acestuia, însă tocmai această viteză a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

„Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele rus a dezvăluit, de asemenea, că una dintre fiicele lui a luat vaccinul și că ar fi avut o ușoară temperatură după aceea, însă acum se simte bine.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…