Acasă Diverse Burse guvernamentale de studii în Romania, la Universitatea Maritimă din Constanța

Burse guvernamentale de studii în Romania, la Universitatea Maritimă din Constanța

Universitatea Maritimă din Constanța are pentru anul 2020-2021 o ofertă educațională atractivă pentru românii de pretutindeni, orientată spre domeniul de marină și navigație, inginerie mecanică și inginerie electrică dar și către domenii conexe de la uscat, cum ar fi ingineria economică ȋn transporturi (administrarea afacerilor de transport), ingineria mediului și telecomunicații.

Universitatea Maritimă din Constanța (www.cmu-edu.eu) este prima instituție de ȋnvățământ superior din România care a obținut certificarea managementului calității serviciilor de educație din partea unui organism internațional de prestigiu (Bureau Veritas).  

Deși specializările sunt, ȋn mare măsură, tehnice, ele sunt atractive atât pentru băieți cât și pentru fete, ȋn ultimii ani devenind o tradiție ca șefii de promoție, cu cele mai bune rezultate la ȋnvățătură să fie fete.

Ȋn mod obişnuit, absolvenţii de liceu se gândesc că la Universitatea Maritimă vor ȋnvăța cum să devină navigatori și să plece pe mare cu salarii foarte mari, ȋncepând de la 3000 euro pentru funcția de ofițer și ajungând până la 10.000-12.000 euro/lună pentru funcția de comandant de navă. Ȋnsă mai puţin cunoscut este faptul că Universitatea maritimă are o ofertă interesantă de specializări pentru cei care doresc să lucreze la uscat, ȋn domenii conexe navigaţiei, în așa numitele “cariere albastre” (blue careers), termen promovat intens de Comisia Europeană. Este vorba despre specializări ȋn domenii de nișă, esențiale pentru competitivitatea Uniunii Europene. De exemplu, cei care se înscriu la specializarea Inginerie Economică ȋn Transporturi dobândesc cunoștințe de specialitate mixte, economice și tehnice, relevante penteu toate tipurile de transporturi și mai cu seamă pentru logistică şi transporturi internaţionale. Absolvenţii specializării Inginerie Economică în Transporturi, români de pretutindeni, lucrează ȋn domenii conexe transporturilor, precum: domeniul portuar, comerț maritim, freight forwarding (expediţii internaţionale de mărfuri), logistică/ supply chain, crewing sau ȋn alte locuri de muncă din industria maritimă de la uscat. Specializările protecția mediului ȋn industrie și telecomunicații sunt de asemenea destinate celor care doresc să aibă cariere la uscat ȋn domenii strategice ȋn continuă dezvoltare. De mare interes este și navigația de croazieră.

10 avantaje pentru ȋnscrierea la UMC:

  1. Acces la servicii educaționale de calitate, acreditate și certificate pe plan internațional și mai ales posibilitatea de specializare ȋn domenii de nișă, foarte necesare ȋn economia globală;
  2. Metodologie europeană de studii și metode avansate de predare online;
  3. Acces la simulatoare performante și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație;
  4. Ȋn urma studiilor se obțin cariere “albastre” pe mare salarii de mii de euro. Pentru cei care doresc un job la uscat pot lucra ȋn logistică, transporturi internaționale (inginerie economică ȋn transporturi), industrie și telecomunicații;
  5. Diploma absolvenţilor este recunoscută oriunde ȋn Uniunea Europeană, ȋn baza sistemului de credite transferabile ECTS;
  6. Acces la un sistem de burse Erasmus+ pentru mobilităţi ȋn străinătate (în valoare de aproximativ 500 Euro) şi o experienţă socio-culturală unică, având posibilitatea să studieze pentru un semestru la una dintre cele 21 de universitati partenere din străinătate. În exclusivitate, studenţii care au statut de cadet (student practicant pe navă) beneficiază de cel mai mare nivel al bursei ERASMUS+ (grant de 720 euro pe durata perioadei de practică ambarcată, pe lângă indemnizaţia de cadet plătită de companie). Universitatea Maritimă desfăşoară programe mobilităţi de practică la bordul navei pentru studenţi cu peste 30 de companii de crewing partenere.
  7. Cazarea se face ȋn cămine studențești cu dotări noi și modern (între 2-4 paturi în camera, grup sanitar propriu, loc de servit masa în camera, acces WiFi).
  8. Apartenență la organizații studențești (Liga Stundeţilor UMC)
  9. Programe avansate de practică ȋn companii multinaționale și acces la o rețea globală de angajatori, precum și sprijin antreprenorial pentru studenții care doresc să ȋși ȋnființeze companii ȋn România sau Uniunea Europeană;
  10. Studiu ȋntr-un oraș-port european modern, cu numeroase perspective de dezvoltare economică și socio-culturală pe termen lung, Constanța fiind cel mai mare port la Marea Neagră și principala cale de acces a mărfurilor din Asia către Uniunea Europeană.

Ȋn anul universitar 2020-2021 Universitatea Maritimă din Constanța are un număr total de 94 de locuri fără taxă pentru Românii de pretutindeni, la studii de licenţă şi masterat, distribuite astfel: 66 de locuri la studii de licenţă dintre care 46 locuri inclusiv cu bursă, respectiv 28 de locuri pentru studii universitare de master, dintre care 8 inclusiv cu bursă.

Detalii privind dosarul de ȋnscriere online îl aflați  la adresa: https://cmu-edu.eu/admitere-romani-de-pretutindeni/ sau prin  email: .

Numărul de locuri fără taxă destinate Românilor de pretutindeni poate fi suplimentat iar termenul de înscrieri poate fi extins.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…