Acasă Intern ANRE: Racordarea la gaze, gratuită pentru clienții finali casnici – Ordinul  178/2020

ANRE: Racordarea la gaze, gratuită pentru clienții finali casnici – Ordinul  178/2020

Gospodăriile interesate să se racordeze la rețelele de gaze naturale pot face asta gratuit, companiile distribuitoare fiind cele care suportă acum aceste costuri, potrivit unui ordin al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Prin Ordinul ANRE nr. 178/2020, toate activitățile necesare, inclusiv costurile de racordare a viitorilor clienți finali casnici la rețeaua de gaze naturale, vor fi acoperite de către operatorul rețelei de distribuție a gazelor.

Loader
Loading...

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Potrivit acestui ordin lucrările de racordare la rețeaua de gaze naturale „sunt finanțate de către OSD – operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale”.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Niculae Havrileţ, , că firmele de distribuție a gazelor vor suporta costurile legate de racordarea la reţea a noilor clienţi, acestea regăsindu-se, ulterior, în factura consumatorilor, însă fără să depășească 1% din tariful de distribuție, potrivit agerpres.

“Este vorba despre toţi consumatorii casnici şi unii non-casnici. Costurile de racordare vor fi suportate de operatorul de distribuţie, dar el are posibilitatea să le includă în planurile de investiţii anuale, care în final se vor transfera în tarifele de distribuţie, prin socializare”, a spus Niculae Havrileţ.

Reprezentantul ministerului a mai transmis și că ”valoarea este foarte mică. S-a făcut un calcul, o estimare, iar tariful de distribuţie creşte aproape nesemnificativ. Este vorba de zero şi ceva la sută, sub 1%. Este o măsură bună, pentru ca toţi consumatorii, inclusiv cei din categoria vulnerabililor, să aibă posibilitatea să fie racordaţi şi să beneficieze de acest serviciu”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…