Acasă Intern Ludovic Orban: Nu există niciun caz de coronavirus în România. Cetățenii să se informeze din surse oficiale

Ludovic Orban: Nu există niciun caz de coronavirus în România. Cetățenii să se informeze din surse oficiale

Premierul interimar, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că cetăţenii trebuie să se informeze din surse oficiale în legătură cu infecţiile cu coronavirus, precizând că, la ora aceasta, nu există niciun caz confirmat la nivelul României.

„Cer cetăţenilor să ia informaţii din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (…) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. (…) Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat”, a spus Ludovic Orban.

Premierul interimar a adăugat că situaţia din Italia „trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii”.

„Ceea cea a apărut în Italia determină o creştere a numărului de intervenţii şi o intensificare a prezenţei autorităţii în situaţiile care reclamă lucrurile acestea. Guvernul îşi fac datoria, resping orice informaţie care nu este fundamentată. Am văzut un lider politic care pune diagnostice de coronavirus, care sunt infirmate de medici”, a mai spus şeful Executivului.

Ludovic Orban a spus că există stocuri suficiente „de materiale, de substanţe, de echipamente”.

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile pe care le apar. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziţiona ceea ce e necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă tot ceea ce este necesar”, a declarat Orban.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…