Acasă Intern Bistrița-Năsăud: Sute de elevi NU PRIMESC mâncare la școală

Bistrița-Năsăud: Sute de elevi NU PRIMESC mâncare la școală

Pentru a treilea an consecutiv, cei peste 400 de elevi ai şcolii din Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, nu primesc masa caldă promisă printr-un proiect-pilot, nici lapte şi corn, după ce şcoala a fost inclusă într-un proiect–pilot nefuncţional, deocamdată, prin care elevilor ar trebui să li se asigure o masă caldă.

Motivul e bizare este că, până în momentul în care ajung banii în judeţ şi se fac licitaţiile se termină anul școlar.

De trei ani de când şcoala generală din Tiha Bârgăului a fost introdusă în programul-pilot, cei peste 400 de elevi nu primesc nici lapte şi corn şi nici o masă caldă, pentru că până în momentul în care ajung banii în judeţ şi se fac licitaţiile se termină şcoala.

“Situaţia se repetă deja de trei ani. Este neplăcut pentru copii, pentru că au colegi care merg la alte şcoli şi care primesc lapte şi corn şi mai nou, biscuiţi. Sunt şi cazuri sociale, iar pentru copii contează şi puţinul care îl primesc la şcoală. Este o idee foarte bună să li se dea o masă caldă, dar din păcate nu primesc nimic. De trei ani încă nu au reuşit să găsească o rezolvare. Asta nu mi se pare normal”, a declarant, corespondentului MEDIAFAX, Elena Praşca, mama unui elev.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud spune că problema urmează să fie rezolvată printr-o serie de modificări legislative prin care să se ţină cont de anul şcolar pentru stabilirea bugetului, nu de cel calendaristic.

“Am avut recent o întâlnire la Ministerul Educaţiei şi ni s-a spus că acest program continuă. Sincopele apar din diferenţa de implementare, deci din punct de vedere financiar programul a fost pe an financiar, în timp ce nevoia şcolii este pe an şcolar, care începe la 1 septembrie. De fiecare dată, până când s-a votat bugetul, până când au ajuns banii, până când s-au făcut licitaţiile deja era luna mai şi atunci s-a ajuns la concluzia că nu este o variantă corectă. (…) Elevii au primit anul trecut la sfârşitul anului şcolar o masă caldă, undeva din luna mai şi acum nu primesc. Se încearcă reglementarea acestor chestiuni”, a declarat inspectorul şcolar general Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără.

Şcoala Generală din Tiha Bârgăului a fost introdusă, alături de alte 49 de şcoli din ţară, în programul guvernamental pilot „O masă caldă”, program care ar urma să fie extins la nivelul întregii ţări.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…