Acasă Extern Dan Nica a solicitat CE clarificări și suport pentru tranziția energetică a României

Dan Nica a solicitat CE clarificări și suport pentru tranziția energetică a României

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a solicitat Comisiei Europene clarificări şi suport pentru tranziţia energetică în România şi celelalte ţări ale UE care vor fi afectate de trecerea la o economie neutră climatic, a informat, vineri, PSD.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, eurodeputatul Dan Nica a avut, joi, o dezbatere cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, în care a pledat pentru ca toate statele Uniunii să beneficieze în mod real şi corect de sprijin, în funcţie de nevoia de interconectarea energetică a fiecărei ţări.

„Discuţia a vizat cele două comunicări importante pe care Comisia Europeană le-a publicat ieri: Strategia privind hidrogenul, pentru o Europă neutră din punct de vedere climatic şi Strategia UE privind integrarea sistemelor energetice. Sectorul energetic va juca un rol esenţial în recuperarea viitoare a UE, cu impact major în ceea ce priveşte locurile de muncă, competitivitatea industriei şi atingerea obiectivelor de neutralitate climatică. De aceea, e nevoie urgentă de un cadru legislativ european în materie, precum şi de proiecte viabile de investiţii”, a declarat Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a atras atenţia că ponderea hidrogenului în mixul energetic actual al UE este de 2%, fiind prevăzută o creştere la 13-14% până în 2050.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…