Acasă Extern Ministrul de Interne al Estoniei: Joe Biden că este un politician „corupt” care devine preşedinte al SUA în urma unor alegeri „fraudate”

Ministrul de Interne al Estoniei: Joe Biden că este un politician „corupt” care devine preşedinte al SUA în urma unor alegeri „fraudate”

Mart Helme, ministrul de Interne al Estoniei, vorbind duminică la o emisiune radiofonică a susţinut că Joe Biden a obţinut victoria cu ajutorul serviciilor secrete şi l-a catalogat pe democratul american şi pe fiul lui, Hunter Biden, ca fiind „personaje corupte”.

La rândul său, Martin Helme, preşedintele EKRE, a spus la aceeaşi emisiune că „nu mai are sens să vorbim despre democraţie sau stat de drept” în Statele Unite, insinuând astfel că alegerile au fost fraudate.

La scurt timp după aceste declaraţii, preşedintele eston Kersti Kaljulaid i-a acuzat pe cei doi politicieni de „un atac la adresa democraţiei şi securităţii Estoniei”, ţară baltică membră a UE şi NATO şi aflată la graniţa cu Rusia.

„Cuvintele unui politician au greutate, iar astăzi doi miniştri ai Republicii Estonia au decis să folosească greutatea cuvintelor lor pentru a-l ataca pe principalul nostru aliat”, a subliniat şeful statului eston, potrivit Agerpres.

În urma tensiunilor apărute în interiorul coaliţiei guvernamentale după aceste declaraţii, ministrul Mart Helme a anunţat luni că părăseşte executivul.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…