Acasă Intern Ludovic Orban pleacă în vizită în Israel și la Autoritatea Palestiniană

Ludovic Orban pleacă în vizită în Israel și la Autoritatea Palestiniană

Ludovic Orban însoțit de ministrul Apărării și de ministrul Afacerilor Externe efectuează marţi şi miercuri o vizită oficială în Israel şi la Autoritatea Palestiniană. Vizita are loc la 2 ani și jumătate după ce Orban i-a făcut plângere penală fostului premier Dăncilă pentru „înaltă trădare” pe subiectul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Șeful Executivului român va avea o întrevedere oficială cu Benjamin Netanyahu pentru a semna Protocolul de modificare a Convenţiei dintre cele două guverne.

Protocolului de modificare a Convenţiei dintre România și Israel vizează evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, anunţă Executivul într-un comunicat de presă.

Premierul Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant şi ministru al Apărării,Benjamin Gantz,  ministrul Afacerilor Externe Gabriel Ashkenazi, precum şi cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, mai arată documentul de presă.

Premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu Mohammad Shtayyeh, reprezentantul pentru politică externă a Autorității Palestiniene, la Ramallah.

„Discuţiile vor viza, în principal, stadiul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalităţi de consolidare a colaborării dintre România şi Autoritatea Palestiniană, ca o contribuţie concretă la construcţia instituţională. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluţii din regiune”, conform sursei citate.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…