Acasă Extern Republica Moldova: Peste 100 de localități spun DA unirii cu România

Republica Moldova: Peste 100 de localități spun DA unirii cu România

În Anul Centenar românii din Republica Modova fac demersuri la nivelul societății civile pentru a se unii cu țara mamă, România.

Peste 100 de primari din Republica Moldova au semnat Declaraţia simbolică de Unire cu România,

Miercuri, numărul acestora a ajuns la 103, în contextul în care preşedintele Igor Dodon a avertizat că aceste declaraţii au un caracter antistatal şi neconstituţional, a relatat Unimedia.info.

Primarii şi consilierii din Republica Moldova, care au votat Declaraţia simbolică de unire cu România, vor participa la sfârşitul acestei săptămâni la Conferinţa aleşilor locali unionişti, organizată la Iaşi.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat în repetate rânduri că  unirea cu România nu poate fi admisă şi a cerut pedepsirea cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova a avertizat că aceste acţiuni au un caracter antistatal, antipopular şi neconstituţional. Luna trecută, Dodon a cerut Guvernului, Parlamentului şi instituţiilor de resort să ia atitudine faţă de „aceste fenomene distructive în cel mai scurt timp şi să iniţieze procedura de tragere la răspundere, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale, a tuturor celor care se fac vinovaţi de organizarea şi desfăşurarea acestor acţiuni, dar şi de neglijenţă în serviciu a responsabililor din organele de drept ale Republicii Moldova”.

5/5 - (113 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…