Acasă Diverse Drumul mătăsii în variantă modernă

Drumul mătăsii în variantă modernă

China va construi o rețea vastă de comerț în Asia, Europa și Africa de-a lungul fostului Drum al mătăsii.

China va organiza în acest sens Forumul Belt and Road pentru cooperare internațională, în luna mai 2018, la Beijing.

În total, 16 state membre ale Uniunii Economice Eurasiace (U.E.E.) au convenit să promoveze inițiativa alături de China. Estonia, Lituania și Slovenia au devenit ultimele trei state care au semnat, luni, la Budapesta, un memorandum de înțelegere cu China pentru a participa la proiect. Patru alți membri ai Uniunii Economice Eurasiace sunt Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan.

Uniunea Economică  Eurasiatică are o populație de 183 milioane de locuitori și un produs intern brut de peste 4 trilioane de dolari.

Premierul chinez, Li Keqiang, a participat la cea de-a șasea Reuniune a șefilor de guvern din țările din Europa Centrală și de Est, la Budapesta, la începutul săptămânii.

Premierul Keqiang s-a întâlnit cu Președintele Vladimir Putin, miercuri, la Moscova și a declarat că țara sa este gata să-și intensifice eforturile privind inițiativa Belt and Road împreună  Uniunea Economică Eurasiatică.

China și Rusia cooperează în domenii precum economia digitală, inovarea tehnologică și întreprinderile mici și mijlocii, promovând în același timp cooperarea în domenii tradiționale: energia, transportul, echipamentele de producție și agricultură.

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…