Acasă Diverse Topul celor mai puternice pașapoarte din lume. România ocupă locul 17

Topul celor mai puternice pașapoarte din lume. România ocupă locul 17

Cel mai puternic pașaport din lume aparține cetățenilor japonezi, pot intra fără viză în 191 de țări, potrivit clasamentului Passport Index al firmei britanice de avocatură Henley & Partners. În acest clasament, România se află pe locul 17. Cu un pașaport românesc se poate intra fără viză în 172 de țări.

Clasamentul – publicat marţi – se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări, scrie Agerpres.

Paşaportul Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări.

Pe ultimele locuri se află Siria, Irak și Afganistan, țări cu al căror pașaport se poate intra fără viză în mai puțin de 30 de țări.

Topul celor mai puternice pașapoarte din lume poate fi consultat AICI.

HENLEY_PASSPORT_INDEX_2020

Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…