Acasă Mediu România depozitează deșeuri din UE la 17 euro/tonă faţă de 250 de euro în celelalte state din Europa

România depozitează deșeuri din UE la 17 euro/tonă faţă de 250 de euro în celelalte state din Europa

Potrivit Euronews, România, reprezintă locul în care se depozitează cele mai multe deșeuri. Mai exact, vestul Europei își trimite mai multe tipuri de deșeuri în România. Asta se întâmplă pentru că în România tratarea deşeurilor este foarte ieftină – 17 euro pe tonă faţă de 250 de euro oriunde altundeva în Europa.

”Companiile ascund natura exactă a deşeurilor exportate în România, ceea ce este ilegal. Ancheta noastră arată prezenţa deşeurilor contaminate, deşeurilor medicale sau deşeuri menajere. Nu există niciun control special la graniţe, unde ar putea fi oprit traficul de deşeuri”, spune Romana Puiuleţ de la Rise Project Deşeurile sunt arse în fabricile de ciment sau în incineratoarele publice, unde pot fi transformate în energie.

În plus, ministrul Mediului, Costel Alexe, vorbeşte despre lipsa de sprijin a Bruxelles-ului.

”Comisia Europeană nu a recomandat finanţarea managementului integrat al deşeurilor, gropile de gunoi şi incineratoare în România, în bugetul actual. Prioritatea naţională este de a mări colectarea selectivă care este în prezent de doar 13.81%”, a spus Costel Alexe.

Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva României cerând guvernului de la Bucureşti să adopte cât mai rapid programe de contracarare a poluării atmosferice, scrie Euronews.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…