Acasă Extern Comisia Europeană a activat procedura de INFRINGEMENT  pentru România datorită TĂIERILOR ILEGALE de păduri

Comisia Europeană a activat procedura de INFRINGEMENT  pentru România datorită TĂIERILOR ILEGALE de păduri

Comisia Europeană a transmis că a activat, miercuri, procedura de infringement pentru România datorită legislaţiei defectuoase care nu permite gestionarea şi verificarea de către autorităţile române a cantităţilor mari de copaci tăiați ilegal din pădurile țării nostre.

„În cazul României, autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare. Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate şi în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, au transmis reprezentanţii Comisiei Europene, într-un comunicat de presă remis.

Sursa citată precizează că „există deficienţe în ceea ce priveşte accesul publicului la informaţiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor”.

Comisia Europeană a mai constat că „unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate şi a Directivei privind păsările”.

Astfel, Comisia Europeană a decis, miercuri, să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Ţara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie”. În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităţilor române un aviz motivat.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Mirel TALAȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Noile restricții Covid au declanșat, duminică, demonstrații masive la Bruxelles, unde poli…