Acasă Intern Guvernul Orban ÎMPRUMUTĂ  bani, dar ELIMINĂ taxa pe active bancare

Guvernul Orban ÎMPRUMUTĂ  bani, dar ELIMINĂ taxa pe active bancare

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat luni că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare.

„Guvernul a fost nevoit să adopte în prima şedinţă o ordonanţă de urgenţă care să permită intrarea în vigoare a unor măsuri necesare pentru echilibrarea bugetului şi pentru încurajarea economiei şi pentru care şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. (…), a spus Dancă la Palatul Victoria.

Ionel Dancă a menţionat că taxa pe active bancare a fost eliminată, iar punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei, fiind eliminată corelarea cu nivelul salariului minim.

Menționăm că, în perioada noiembrie-decembrie, Guvernul Orban a împrumutat de la bănci peste 13 miliarde de lei.

De asemenea, Guvernul Orban, din lipsa de bani, caută motive pentru a nu pune în aplicare Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, adoptată în luna decembrie.

Tot din lipsă de bani, Guvernul Orban nu a virat la sfârșitul lunii decembrie banii pentru plata pensiilor la începutul lunii ianuarie. Casa Națională de Pensii a anunțat printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției , la data de 30 decembrie, că pensiile vor fi achitate începând cu data de 10 ianuarie.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Mirel TALAȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Noile restricții Covid au declanșat, duminică, demonstrații masive la Bruxelles, unde poli…