Acasă Intern Au intrat în vigoare NOILE REGLEMENTĂRI din legea pentru serviciile RIDESHARING

Au intrat în vigoare NOILE REGLEMENTĂRI din legea pentru serviciile RIDESHARING

Noile reglementări vizează serviciile ”ridesharing” au intrat în vigoare sâmbătă, 1 februarie. Astfel, şoferii care lucrează cu aplicaţiile de „ridesharing” trebuie să obţină mai multe avize şi certificate pentru a-şi putea continua activitatea, altfel riscă amenzi usturătoare.

Reprezentanţii companiilor spun că numărul şoferilor care fac ridesharing va fi cu mult mai redus, însă dau asigurări clienţilor că tarifele nu vor creşte.

Şoferii trebuie să aibă avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor, atestat de şofer de la Autoritatea Rutieră, iar pe lângă acestea, mai au nevoie de cel puţin 2 ani de experienţă la volan şi trebuie să aibă peste 21 de ani.

Legea privind transportul alternativ a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în noiembrie 2019, la o săptămână după ce ordonanţa 49 care reglementează acest serviciu fusese adoptată de Camera Deputaţilor. O reglementare introdusă de parlamentari amâna intrarea în vigoare a acestor prevederi până la 1 februarie, pentru a permite companiilor de transport alternativ să obţină toate documentele şi avizele necesare pentru a funcţiona legal.

Pentru serviciile digitale de ridesharing maşinile acceptate pot avea o vechime de până la 15 ani. De asemenea, este acceptată şi achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fără a fi verificată metrologic – ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Mirel TALAȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Proteste violente la Bruxelles: Zeci de mii de oameni manifestă în stradă împotriva restricțiilor COVID-19

Noile restricții Covid au declanșat, duminică, demonstrații masive la Bruxelles, unde poli…